Как спа процедурите помагат за здравето на човек?

спа център София

Мечтаете ли си за кратка ваканция през почивните дни, която да ви откъсне от реалността? Защо не помислите за спа уикенд, като по този начин имате възможността да съчетаете полезното с приятното! Спа процедурите са прекрасен вариант за релаксация, чрез тях полагате грижа както за физическото си състояние, така и за психичното здраве. Ние предлагаме страхотни спа процедури като Финландска сауна, Инфрачервена сауна, Парна баня, Ледена стая, Хамам, Контрастни душове и Криокамера.

Различните процедури, се оказват ключов фактор, играещ важна роля в борбата със стресовите фактори в живота ви. Има спа центрове, които са специализирани в масажи, такива, които се фокусират върху хидротерапия, и спа центрове, предлагащи цялостни уелнес грижи и терапии. Нашата ултрамодерна СПА зона отвори врати за клиентите на Marinela Health Club. При нас ще може се потопите в света на релакса. Приоритизирайте себе си и вашия комфорт, направете си подарък и си позволете да се поглезите.

Здравословни ползи от спа процедурите

  • Подобряват съня

Голяма част от хората страдат от безсъние, поради редица причини. Забързаното ни ежедневие е предпоставка за натрупване на стрес, безпокойство и притеснение. Това несъмнено оказва негативно влияние върху качеството на съня. Спа процедурите помагат да се отпуснете, температурата на тялото ви се повишава и по този начин мускулите ви се отпускат, а напрежението се освобождава.

  • Помагат в борбата с бръчките, забавя процеса на стареене

Естественото производство на антиоксиданти започва да намалява след навършването на 20 години. С напредването на възрастта е препоръчително да обърнете специално внимание на грижата за кожата. Спа терапиите и козметичните процедури за лице, допринасят за намаляване на бръчките. Ако страдате от акне, това лечение ще отвори порите ви, ще извлече мръсотията от кожата ви и същевременно ще намали риска от поява на още несъвършенства за в бъдеще.

  • Облекчават болката

Спа процедурите и масажите имат способността да облекчават главоболието, намаляват болките в ставите и мускулите, които може да са причинени от стрес, продължително седене зад бюрото или неправилно изпълнение на физически упражнения. Масажът ще помогне за облекчаване на напрежението, което чувствате около слепоочията и главата.

  • Допринасят за понижаване нивата на кръвно налягане

Високото кръвно налягане може да се окаже рисков фактор за човешкото здраве, поради факта, че води до сърдечно-съдови заболявания. Горещата вода в хидромасажната вана и масажът понижават нивата на  циркулиращата кръв, като същевременно ще ускорят сърдечната честота. Това ще накара кръвоносната система да работи отлично и по този начин значително ще подобрите вашето сърдечно-съдово здраве.

  • Детоксикиращ ефект

Едно от най-подходящите места за детоксикация са спа центровете. Процедурите помагат да се пречистите от токсините в организма ви.  Освен, че тялото ви ще се освободи от вредни вещества, има възможност и да отслабнете.

  • Мека и сияйна кожа

Най-големият орган в човешкото тяло е кожата и ние трябва да се грижим за нея. Факторите, които й влияят отрицателно и я увреждат са замърсяването, стреса и хормоните. Спа центровете са известни с многобройните възможности за лечение, които предлагат. Ексфолирането е една от най-разпространените терапии. Чрез извличане на мъртви клетки, кожата ви става по-гладка и по-сияйна. Веднага след първата процедура, резултатите са налице.

 

Спа процедурите ви предразполагат да се отпуснете. Позволете си поне веднъж месечно да посещавате спа център, за да сведете нивата на стрес до минимум и да поддържате отлично здравословно състояние.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest