Предимства на терапията с дълбокотъканен масаж

В стремежа към облекчаване на стреса, болка или напрежение в мускулите , отговорът може да се крие в терапията с дълбокотъканен масаж в Маринела. Въпреки че масажната терапия има древни корени, с документирана употреба от индусите, персите и египтяните, тя продължава да бъде широко приет метод за релаксация, облекчаване на стреса и справяне с различни здравословни проблеми. Дълбокотъканният масаж се очертава като усъвършенствана техника, предлагаща целенасочен подход към специфични заболявания.

Какво представлява терапията с дълбокотъканен масаж?

Противно на погрешното схващане, че дълбокотъканният масаж е просто версия на шведския масаж. Тази техника използва силен натиск, за да достигне до дълбоките слоеве на мускулите и фасциите, съединителната тъкан, обгръщаща мускулите. Той има за цел да разгради мускулните сраствания и белези, известни като „възли“, които могат да възпрепятстват кръвообращението и да допринесат за болка и възпаление.

Ползите:

Облекчаване на стреса

Дълбокотъканният масаж се оказва страхотно средство за облекчаване на стреса, предлагайки облекчение за онези, които се борят със стреса у дома или на работното място. Чрез понижаване на нивата на кортизол и повишаване на окситоцина, хормонът, отговорен за релаксацията, този масаж насърчава дълбоко усещане за спокойствие, облекчавайки както физическите симптоми на стрес, като мускулно напрежение, така и психичните симптоми, включително главоболие породено от напрежение.

Намалява болката

Ефективен при лечение на различни състояния, дълбокотъканният масаж се справя с хронична болка в долната част на гърба, плантарен фасциит, фибромиалгия и схванати вратове. Той се справя с напрежението в мускулите, като намалява стегнатите тъканни групи, отговорни за болката. Проучванията показват неговата ефикасност при облекчаване на хронична болка, често надминаваща ефективността на лекарствата или други медицински процедури.

Намалява кръвното налягане и сърдечната честота

Ефектите на намаляване на стреса чрез дълбокотъканен масаж влияят положително на кръвното налягане. Повлиява се систоличното, диастоличното и артериалното кръвно налягане, насърчавайки спокойствието. Масажът също така подобрява производството на серотонин, което допринася за усещането за щастие.

Разгражда белези и подобрява движението:

В области с белези, редовните дълбокотъканни масажи улесняват лимфната циркулация, подобрявайки гъвкавостта и обхвата на движение. Тази терапия се препоръчва особено за тези, които се възстановяват от операция.

Намалява симптомите на артрит

Дълбокотъканният масаж е полезен за пациенти с артрит, като намалява болката, сковаността, ограниченото движение на ставите и проблемите със съня. Умереното налягане облекчава дискомфорта, свързан с артрита, подобрявайки мобилността и подобрявайки качеството на съня.

Възстановява наранени мускули

За хора с наранени мускули дълбокотъканният масаж помага за разтягане на стегнати или усукани мускули, улеснявайки елиминирането на токсините. Атлетите включват този масаж в своите процедури за възстановяване, за да се справят с мускулната болка, умората и за да предотвратят наранявания.

Съдейства при раждане

Дълбокотъканният масаж играе роля при управлението на болката по време на раждане. Пренаталните масажи, помагат на бременните жени да се отпуснат и  облекчават мускулното напрежение. Изследванията показват, че редовните масажи преди и по време на раждането могат да намалят болката и да съкратят продължителността.

 

Тази масажна техника е полезна за намаляване на стреса, управление на болката и цялостно физическо и психическо благосъстояние Разгледайте безбройните предимства на масажа и други техники за облекчаване на болката и възпалението и запазете своя дълбокотъканен масаж още днес!

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Email

Резервационна форма

Резервация за масаж
Предимства на терапията с дълбокотъканен масаж

Условия за предотставяне на услугата: След като попълните резервационна форма, ние ще се свържем с Вас за потвърждение и уточняване на дата и час за терапията. Услугата се заплащата непосредствено преди извършване на терапията на рецепция в Marinela Health Club.
Също може да запазите час и на телефон: +359 88 589 7860

МАСАЖИ