Спортен масаж

Спортният масаж влияе благоприятно при стрес и напрежение, които може да се натрупат в меките тъкани на тялото по време на физическа активност. Спортният масаж може да се прилага за всеки от всяка сфера на живота, независимо от професията на клиента.

Това е и убеждението на Асоциацията за спортен масаж или SMA, която заявява, че „Спортния масаж е приложим не само за спортисти, но и за всеки, който иска да се предпази или да се възстанови от нараняване на меките тъкани“.

Спортният масаж използва някои от техниките на шведски масаж и масаж на дълбоки тъкани, но този масаж е по-специално пригоден и фокусиран върху специфични оплаквания.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА СПОРТНИЯ МАСАЖ?

Спортният масаж е вид масаж, който се използва за лечение на наранявания на меките тъкани. Този вид наранявания са често срещани сред спортистите, оттук и терминът спортен масаж. Спортист може да получи спортен масаж преди игра (или мач, състезание, представление), по време на спортно събитие или на полувремето, или след края на играта.

Освен просто лечение на наранявания, спортните масажи могат да помогнат за предотвратяване на наранявания, да укрепят и поддържат мускулите и да повишат цялостните спортни постижения. Спортният масаж може да бъде полезен и за тези, които имат лечебни проблеми или хронични или продължаващи мускулно -скелетни проблеми.

Лечението ще включва визуална оценка и диапазон от движения или оценки на ROM, които ще подчертаят постуралните проблеми и мускулно-скелетния дисбаланс. Оттам нататък ще бъде формулиран план за лечение и ще бъде отбелязан напредъкът. Обикновено се препоръчва серия от лечения. Спортният масаж има за цел да постигне конкретни резултати и това го отличава от всеки друг масаж.

По време на спортен масаж масажист често ще се фокусира повече върху специфични мускули и зони, а не върху цялото ви тяло. Ако имате нараняване, те ще се съсредоточат върху него, но ако не, ще се съсредоточат върху мускулите, които използвате най -много за вашия спорт. Преди да започне първият ви масаж, ще ви накараме да преминете през поредица от упражнения, за да прецените от какво се нуждаете.

Спортният масаж е популярен сред спортистите в Лондон, много от които включват спортен масаж като част от редовните си тренировъчни програми. Също така има осезаеми ползи, включително намаляване на нивата на кортизол и повишаване нивата на серотонин и допамин. Гледайки на спортиста на цялостно ниво, връзката между ума и тялото е неразделна, когато се стремите към върхови постижения или постигане на цели.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

  • Спортният масаж помага за поддържане на тялото в отлично физическо състояние.
  • Спортният масаж може да подобри издръжливостта и да подобри производителността.
  • Спортният масаж помага за възстановяване на мобилността и възстановяване след нараняване.
  • Спортният масаж помага за предотвратяване на наранявания и загуба на гъвкавост и мобилност.
  • Спортният масаж може да удължи атлетичния живот на спортиста.

КАК ЩЕ СЕ ЧУВСТВАМ СЛЕД МАСАЖА?
Повечето хора се чувстват спокойни и отпуснати след лечение. Понякога хората изпитват лека временна болка за един ден.

  • Времетраене: 55 минути
  • Цена 90 лв.
Facebook
WhatsApp
Pinterest
Email

Резервационна форма

Резервация за масаж
Спортен масаж

Условия за предотставяне на услугата: След като попълните резервационна форма, ние ще се свържем с Вас за потвърждение и уточняване на дата и час за терапията. Услугата се заплащата непосредствено преди извършване на терапията на рецепция в Marinela Health Club.
Също може да запазите час и на телефон: +359 88 589 7860

ОЩЕ МАСАЖИ