БАРОКАМЕРА

 • Цената на процедура 75 лв.

  60 мин.

– Подобрява качеството на живота
– Ускорява метаболизма
– Възстановява от умора и стрес
– Скъсява времето за заздравяване на рани, подпомага възстановяването след хирургични интервенции
– Допълва други видове лечения и предпазва от заболявания
– Регенерира кожата – изглежда
по-жизнена и млада

Кислородната терапия в камера под налягане не е нещо много ново, но вече е много по-достъпно финансово и все по-близо до вас. Постоянно са налични и нови изследвания доказващи изключителните ползи от барокамерите, а израелски учени дори са успяли да обърнат процеса на биологичното стареене.

Кислородната терапия и безкраен списък на приложения с положително повлияване в най-различни области. Помага изключително, но не само в области като памет, черен дроб, анемия, слухови проблеми, аутизъм, детска церебрална парализа, множествена склероза, рани и пластична хирургия.

Барокамерите могат да се използват и от напълно здрави хора, при които имунитета значително се подсилва, ускорява времето за възстановяване при значителни физически натоварвания и това се постигна единствено и само със 100% кислород.

Заповядайте при нас с предварително записване да усетите ефекта върху себе си лично.

Условия за предотставяне на услугата: След като попълните резервационна форма, ние ще се свържем с Вас за потвърждение и уточняване на дата и час за посещение на Барокамерата. Услугата се заплащата непосредствено преди извършване на терапията на рецепция в Marinela Health Club.

Резервационна форма

Какво представлява камерата?

Хипербарната камера е кабина с налягане 1.45 АТМ , което е по – високо от нормалното атмосферно налягане 1 АТМ.Камерата работи с технология Reviatlair, която има висока терапевтична ефективност при налягане 1.45 АТМ.

Хипербарната камера е произведена от Oxavita SRL за BioBarica и е сертифицирана от национални и международни здравни организации.

 • Разполага с двоен въздушен компресор и достига максималното налягане за 3 минути.

 • Разполага с клапи, които могат да се управляват отвън или вътре в камерата.

 • Има специална затваряща система без цип. Вратата може да бъде отворена отвътре и процедурата прекъсната от потребителя.

 • Има 10 прозорчета предоставящи видимост на 360 градуса.

 • Има подвижна носилка за улеснение на пациенти с нарушена подвижност.

Информация за терапията

Хипербарната оксигенна терапия е неинвазивен метод базиран на доставката на високи дози кислород под налягане. Това предизвиква силна хипероксия. Тя позволява кислородът да достигне до всички тъкани в тялото, включително тези, които са с нарушена функция. Ползите за организма са много.

Хипербарната оксигенна терапия в камера с налягане 1.45АТМ е допълваща терапия, която подпомога възстановяването,намалява болката, възпалението и отока, намалява риска от инфекции и подобрява качеството на живот.

Когато повишим количеството на вдишвания 02 в среда с повишено налягане (хипербана среда) се повишава съответно концентрацията на О2 в кръвта (Закон на Хенри) и във всички телесни течности (кръв, лимфа, ликвор и ставна течност).

На базата на тези основни принципи и физически закони, прилагането на хипербарна оксигенация чрез използването на хипербарните камери подобрява оздравителния процес, намалява възпалението на тъканите, ускорява метаболизма, скъсява времето за заздравяване на рани, подпомага възстановяването след хирургични интервенции, допълва други видове лечения и предпазва от заболявания.

Терапевтичният ефект на хипероксията зависи от дозата на кислорода. Дозата на кислорода зависи от налягането на камерата, продължителността на процедурата, честотата на процедурата и общия брой процедури.

Според препоръките на FDA ( Food and Drug Administration ) на САЩ и Американската Хипербарна Асоциация (US UHMS ) приложението на хипербарен кислород с налягане от 1.4 АТМ дава възможност кислорода да достигне до всички тъкани в тялото. Терапията е безопасна.

Информация за процедурата

Процедрутата с камерата Revitalair е отпускаща и приятна. Трябва да влезете в камерата с удобни дрехи, без обувки, като може да вземете със себе си възглавница, музика, книги, одеало: неща, които ще ви помогнат да се чувствате удобно.

Извън камерата се намират: компресор, който подава филтриран въздух в кабината до достигане на терапевтичното налягане и външен източник на кислород, който подава висока концентрация на 02 към вас.

 • Камерата има 10 прозорчета предоставящи видимост на 360°.
 • Камерата има специална патентована затваряща система без цип.
 • Вратата на камерата има дръжки отвън и отвътре и може да бъде отворена от вас и процедурата  ще бъде прекъсната.
 • Продължителността на процедурата е между 60 и 90 минути, а честотата от 1 до 6 пъти седмично.
 • Предпочита се курс от няколко сеанса.

Колкото повече процедури се правят, толкова по- добър е и крайният резултат. За камери с налягане 1.45 АТМ на практика няма ограничения в броя на процедурите за седмица. Лекарят препоръчва общ брой процедури и период на почивка между отделните сесии.

Процедури в хипербарната камера са забранени за хора с :

 • Пневмоторакс (спонтанен или травматичен). При остри или под-остри наранявания в гръдния кош може да се образува тъканен дефект, който да действа по механизма на еднопосочен вентил; нахлуване на въздух в гръдния кош при всяко вдишване. Това води до състояние на т.н.“тензионен пневмоторакс“ дори и при сравнително ниски барометрични налягания. Състоянието е животозастрашаващо.

 • Булозен емфизем (напреднал стадий на ХОББ )

Процедури в хипербарната камера не са препоръчителни за хора с:

 • Остри инфекции на горните дихателни пътища и на средното ухо.Препоръчителна е консултация с лекар.

 • Остро фебрилно състояние с висока температура. Необходимо е преди процедурата температурното състояние да бъде овладяно с антибиотикотерапия (антибиотична терапия) или други способи.

 • Напреднали форми на сърдечно заболяване., нелекувана артериална хипертония, наличие на пейсмейкър. Препоръчителна е консултация с кардиолог.

 • Анамнеза за хирургични интервенции в областта на гръдния кош. Уместно е консултация с белодробен хирург.

 • Анамнеза за баротравма на средното ухо .

 • Злокачествени заболявания на кръвта и тъканите. Провеждане на химиотерапия с Блеомицин, Цисплатина, Доксорубицин.